SAUL lehdistötiedote WMA:n MM-hallit 2019

Suomen Aikuisurheiluliitto ry, lehdistötiedote

Aikuisurheilijoiden 35+ MM-hallit 2019 Torunissa, Puolassa

8. WMA:n (World Masters Athletics) MM-hallit kilpailtiin Puolan Torúnissa 24.-30.3.2019. MM-halleihin ilmoittautui 4384 urheilijaa 88 maasta. Kilpailuihin osallistui 33. aiemmin olympialaisiin osallistunutta urheilijaa, joista mainittakoon M40-sarjan 60m voittaja Portugalin Francis Obikwelu. Obikwelu on Euroopan ennätyksen haltijana miesten 100m:llä tuloksella 9.86. Parhaat saavutuksen ovat olympialaisten ja MM-kilpailujen hopea sekä Euroopan mestaruus. Kilpailujen tulospalvelu löytyy osoitteesta https://wmaci2019.domtel-sport.pl/.

Suomesta ilmoittautui 124 urheilijaa (43 naista ja 81 miestä) ja n. 40 seuralaista. Suomalaiset osallistuivat kaikkiaan n. 300 kilpailutapahtumaan (lajisuoritus). Suomi oli hienosti mitalitilasto seitsemäs 80 mitalilla, joista 23 kultaa, 27 hopeaa ja 30 pronssia. Mitalien lisäksi suorituspaikoilla nähtiin tiukkoja kilpailuja, onnistumisia ja epäonnistumisia, iloa ja surua sekä uusien ystävyyssuhteiden muodostumisia ja ystävien kohtaamisia. Perinteinen Suomi-ilta järjestettiin paikallisessa pienpanimossa lauantain iltana 40. henkilön voimin. Ilta päättyi Maamme-laulun laulamiseen.

Suomalaisten menestys – Kaksi uutta maailmanennätystä suomalaisille urheilijoille

Suomalaisista urheilijoista Pekka Penttilä ja Viljo Hyvölä parantelivat WMA:n maailmanennätyksiä.

Pekka Penttilä juoksi M95-sarjan 60m maailmanennätystä lukemiin 14.08. Pekan suoritus ylitti uutiskynnyksen sekä Suomen, että maailman medioissa. Aiheesta lisää https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu, SAUL kotisivuilla ja facebookissa. Toinen ennätyksen rikkoja oli M90-sarjan Viljo Hyvölä 3000m kävelyssä.

Muista suomalaisista mainittakoon mm. Jouni Tenhu M75-sarjassa, joka otti jo seitsemännen peräkkäisen kultamitalin keihäänheitossa tuloksella 41.23. Kilpailujen kuningatar oli Hannele Kivistö, joka voitti kolme maailmanmestaruutta, hopean ja pronssin N75-sarjassa kestävyyslajeissa. Miesten kunkku oli Kauko Kuningas viidellä mitalilla myös kestävyyslajeissa, joista kaksi henkilökohtaista maailmanmestaruutta, yksi hopea sekä joukkuekulta ja pronssi M70-sarjassa.

Suomen joukkueenjohto

Suomen joukkueenjohtajina toimivat Oki Vuonoranta ja Vesa Lappalainen. Joukkueenjohdolla oli mieluisa tehtävä palvella Suomen joukkuetta kykyjensä mukaan. Kiitos hyvästä yhteistyöstä ?. Suomen joukkueen asioiden hoitamisen lisäksi joukkueenjohto osallistui joukkueenjohtajien kokoukseen, joiden pöytäkirjat ovat julkisia ja löytyvät kilpailun kotisivuilta: https://wmaci2019.com/minutes-of-team-managers-meetings/.

MM-hallit esitettiin suoratoistona internetissä

MM-hallit esitettiin ensimmäistä kertaa suoratoistopalveluna Sport TV Toruń youtube kanavalla. Pääareenalla kilpailuja kuvattiin kolmella kameralla ja muilla suorituspaikoilla ja palkintojen jaossa yhdellä kameralla. Kaikki lähetykset on taltioitu ja videoita voi katsoa youtubesta. Suosituinta videota katsottiin kilpailun aikana 22 000 kertaa ja yhteensä 230 000 kertaa. Kanavan tilasi yhteensä 3200 henkilöä. Suoratoistopalvelua voidaan näin pitää onnistuneena kokeiluna. Kanavan osoite on: https://www.youtube.com/user/SportTvTorun/featured