WMAn MM-kilpailut käyntiin Espanja Malagassa

22. MM-yleisurheilukilpailut Espanjan Malagassa käynnistyivät tänään tiistaina 4.9.2018. MM-Malagaan oli ilmoittautunut peräti 8197 urheilijaa n. 100 maasta. Suomesta ilmoittautui 200 urheilijaa (67 naista ja 133 miestä).

Ensimmäisenä kilpailupäivänä tulessa oli 22 suomalaista urheilijaa. Mitaleita suomalaiset savuttivat neljä ja useita pistesijoja. Kilpailupäivä aloitettiin hienosti kaksoisvoitolla N75 sarjan 5000m kävelyssä. Mestariksi käveli Pirjo Karetie ajalla 35.24,81 ja Hannele Kivistö toiseksi ajalla 35.28,38. Muut mitalistit olivat M90 sarjassa Lauri Helle kuulassa tuloksella 6.68 ja Senni Sopanen N90 sarjassa tuloksella 4.19.

Kilpailun järjestelyistä vastanneet espanjalaiset olivat ystävällisiä, mutta hieman huolettomasti kilpailujärjestelyihin valmistuneita. Tämä näkyi mm. puutteellisena opastuksena, kilpailupaikat laitettiin kuntoon viimeisellä mahdollisella hetkellä, vessoista oli paperit loppuneet, toimitsijoiden tietämys oli puutteellista ja yleisesti toimitsijahenkilöiltä sai aina eri vastauksen.

Kilpailun tulokset löytyvät: https://wmamalaga2018.com/results/