Viro-Suomi-heittomaaottelu

Maaottelutoiminta on COVID-19 pandemiasta johtuen tauolla,


Arkisto 2019- Räty johdatti joukkonsa maaotteluvoittoon Virosta

Seppo Rädyn kipparoima Suomen heittomaajoukkue otti voiton Virosta Tallinnassa käydyssä aikuisurheilun maaottelussa. Voittolukemat olivat 293-267.

– Voittoa lähdettiin hakemaan ja se myös saatiin. Olen todella ylpeä joukkueen jokaisen urheilijan suorituksesta, Räty kiitteli.

Voiton varmistivat naiskeihäänheittäjät. Heli Herlevi-Malila otti lajivoiton uudella N55-sarjan Suomen ennätyksellä 39.97. Ennätys vastaa kansainvälisen pistetaulukon mukaan naisten keihäällä heitettynä tulosta 57.88.

Keihäänheitossa nähtiin myös toinen SE, kun Merja Vuorinen kiskaisi N60-sarjassa tuloksen 27.57.

– Hienoa että naiset intoutuivat SE-heittoihin. Se kertoo ainakin sen, että he pystyivät venymään kovassa kilpailussa, Räty myhäili.

Suomen naiset ottivat keihäänheitossa ja kuulassa kaksoisvoiton, vastaavasti Viro nappasi kiekossa peräti neloisvoiton. Joukkueessa heitti aina viisi urheilijaa.

Naisten kuulassa Kirsi Viitanen otti yllätysvoiton, työntämällä uuden N75-sarjan Suomen ennätyksen 10.25. Viitanen teki erittäin tasaisen sarjan, sillä hän tömäytti kuulan kolme kertaa lukemiin 9.99. Viitasen tulos vastaa naisten sarjassa tulosta 18.78!

Lajivoittoon ylsi myös Mirja Kokko painonheitossa. Lahtelainen heitti 15.79 ottaen ylivoimaisen ykköstilan. Irma Niemi-Pynttäri ylitti myös 11 metrin rajan, heitettyään 11.02. Niemi-Pynttäri on heittänyt aiemmin tänä vuonna SE:n 11.49.

Kiuru ja Tenhu tasaväkisiä

Miesten puolella Suomi juhli keihäässä neloisvoittoa. Kokonaiskisan voitosta käytiin armoton taistelu Esa Kiurun M70 ja Jouni Tenhun M80 välillä. Kiuru heitti tuloksen 51.92, Tenhu 41.55. Kun tulokset muutettiin kansainvälisen taulukon mukaisesti vastaamaan miesten välineillä heitettyä tulosta, oli Kiuru parempi luvuin 87.23-87.05!

– Kummankin heittäjän tulos oli siis kansainvälisestikin erittäin kova, Räty kehui heittäjiä.

– Kummallekin oli yhteistä myös se, että se pitkä heitto jäi vielä varastoon. Uskon, että kummallakin on kesän mittaan vielä varaa reiluun tulosparannukseen, Räty pohti.

Tenhu on kiskaissut jo tällä kaudella ME:n 45.23, Rädyn mukaan hänellä on mahdollisuudet ylittää maaginen 50 metrin raja kesän aikana.

– Olen nähnyt harjoituksissa Tenhulta jo sellaisia heittoja. Miksi hän ei pystyisi niihin myös kisoissa.

Kiurulla on puolestaan nimissään M70-sarjan ME 53.61, hän heitti sen viime vuonna Kuhmoisissa.

Miesten lajeissa suomalaiset ottivat voitot painonheittoa lukuun ottamatta.

Räty keräsi kevään aikana maaottelua varten yrityksiltä 25 000 euroa. Historian ensimmäisen aikuisurheilijoiden Viro-Suomi-maaottelun mahdollistivat Puustelli Group, Toplux, Matka-Kosonen, Sydänsairaala, Intericonsulting, valmennusapu.fi, maximusport.com ja Mahkukiinteistöt.

– Löimme maaottelun päätteeksi kättä päälle virolaisten kanssa, että ensi vuonna Suomi isännöi maaottelua, Räty kertoi.

Jari Porttila

Suomen joukkue

Suomen joukkue on valittu 15.6 Virossa käytävään heittomaaotteluun. Mukana joukkueessa on arvokilpailujen mitalisteja yli 1000p urheilijoita. Mm. keihään ME-miehet Jouni Tenhu M80 ja Esa Kiuru M70. Karri Westerlund M60 kuula, Kirsti Viitanen N75 kuula, Kirsi Spoof-Tuomi N50 moukari, Antti Örn M70 moukari, Seppo Hjelm M70 moukari, Mirja Kokko N55 paino, Ole Sundqvist M70 paino, Esko Talvinen M70 paino.

Suomen karsintakilpailut

18.5. kuula, Salo.

19.5. painonheitto, Seinäjoki

25.5. moukari, Lohja.

Tulokset, täällä

26.5. kiekko, Vihti Nummela
Tulokset, täällä

8.6. keihäs, Parikkala

Tulokset, täällä