SAUL liikuntahaaste 2021

#saulhaaste #SuomiHarrastaa

Kiitos kaikille liikuntahaasteeseen osallistuneille! Kampanja on päättynyt, mutta liikuntapäiväkirjoja voi edelleen käyttää.

Lähde mukaan liikuntahaasteeseen pisteitä keräämään! Säännöllisesti liikkumalla saat iloa ja terveyttä sekä piristystä koronavuoden keskelle. Kaikkien osallistujien kesken on luvassa arvontapalkintoja ja eniten pisteitä keränneet saavat kunniadiplomit. Haastejaksoja on yhteensä neljä (kevät-, kesä- syksy- ja talvihaaste) 1.4.2021 – 31.12.2021 välisenä aikana. Mukaan haasteeseen voit liittyä missä vaiheessa vaan.

Osallistua voi jokainen – olet sitten kilpaurheilija, höntsäilijä, himokuntoilija, päiväkävelijä tai sohvaperunaksi taipuvainen. Ensimmäisen pisteesi saat jo 15 minuutin liikkumisella. Pisteitä voit kerätä mitä erilaisimmista liikuntasuorituksista: se voi olla aktiiviurheilijan hikitreeniä tai hyötyliikuntaa esim. marjastamisen tai halonhakkuun muodossa. Sinä itse valitset juuri sinulle sopivan liikkumisen muodon oman tasosi mukaan. Kaikki aktiviteetit lasketaan! Haasta siis itsesi liikkumaan – teet sen sitten yksin tai perheesi kanssa. Voit kerätä myös haastejengin kasaan kannustamaan toinen toisianne.

Osallistuminen alkaa liikkumalla: 15 min liikuntaa = 1 piste.  Päivittäisen liikuntasi seuraamisen helpottamiseksi sinulle on luotu jokaiseen haastejaksoon oma liikuntapäiväkirja. Kaikki neljän haasteen liikuntapäiväkirjat löydät alla olevasta tiedostosta.

Marras-joulukuun lisähaasteena on harrastaa mahdollisimman montaa eri pallolajia!

Liikuntapäiväkirjan käyttö

  • Tallenna käynnissä olevan haastejakson liikuntapäiväkirja omalle koneellesi.
  • Kirjaa päivittäiset pisteesi (15 min liikuntaa = 1 piste) ja laji (20 lajivaihtoehtoja tarjolla). Koska pisteitä voi kertyä monenlaisesta aktiviteetistä, on pistepaikkoja käytössäsi useampi.
  • Liikuntapäiväkirja laskee sinulle päiväkohtaiset pisteet ja kokonaispisteet. Kun käytät liikuntapäiväkirjan täytössä lajilyhenteitä, saat näkyviin lajikohtaisen pistekertymän sekä lajijakauman piirakkakuviona. Voit myös printata liikuntapäiväkirjan käyttöösi.

Osallistuminen haasteeseen ja arvontoihin

Haastejakson päätyttyä ilmoita keräämäsi lajipisteet VIIKON sisällä alla olevaan pistelomakkeeseen. Pisteiden lisäksi tarvitsemme nimesi ja sähköpostiosoitteesi.  Pistetaulukkoa ei julkaista kokonaisuudessaan. Vain kolmen eniten pisteitä keränneen sekä arvontapalkintojen voittajien nimet julkaistaan SAUL:n tiedotuskanavissa.

Lisätiedot:

Karita Soukko

karita.soukko@saul.fi, 050 364 5546

Tsemppiä haasteeseen!

Yhdessä liikkuminen – näin virtuaalisestikin – kannustaa kohti uusia tavoitteita!

Terveisin,

Aikuisurheiluliiton kuntoliikuntatyöryhmä