Ennätysilmoitukset ja ehdot

Ennätysten ehdot

SE-Ehdot.doc (27 kB)

ME ja EE lomake

ME ja EE lomake, sähköisesti täytettävä pdf lomake

Huom! Lähetä kaikki ennätysilmoituslomakkeet liittoon. Sähköisesti: ennatykset@saul.fi tai kirjepostina: Suomen Aikuisurheiluliitto, Valimotie 10, 00380, Helsinki


Aikuisurheilun ennätysten saavuttamisedellytykset

1. Hyväksytyt kilpailut Aikuisurheilijoiden kansainväliset mestaruuskilpailut SAUL:n SM-kilpailut SAUL:n hyväksymät kansainväliset ja kansalliset kilpailut SAUL:n alueelliset/pm-kilpailut SUL:n hyväksymät ennätyskelpoiset kilpailut

2. Kilpailijan ikä Suomenennätykseksi hyväksytään vain tulokset, jotka kilpailija on saavuttanut täytettyään sarjatunnuksen tarkoittamat ikävuodet. Poikkeuksena viestijuoksut, joissa käytetään kalenterivuosisääntöä.

3. Aitajuoksut ja lyhyet juoksumatkat 800m:llä ja sitä lyhyemmillä matkoilla hyväksytään ennätyksiksi vain IAAF:n hyväksymillä sähköisillä ajanottolaitteilla mitatut tulokset. Maalikamerakuva on aina liitettävä ilmoitukseen. 200m:llä ja sitä lyhyemmillä matkoilla tuulilukematieto on ehdottomasti ilmoitettava.

4. Pituushyppy ja kolmiloikka Tuulilukematieto on ehdottomasti ilmoitettava.

5. Heitot Heittovälineen sääntöjenmukaisuus on tarkistettava heiton jälkeen. Mitattu välinepaino on ilmoitettava.

6. Moniottelut Ennätysilmoitukseen on liitettävä kopio kilpailujen virallisesta tuloslistasta, josta käy ilmi jokaisen lajin tulos, ja 100m:n, pituuden ja aitajuoksun tuulilukemat.

7. Hallikilpailut Juoksu- ja kävelylajeissa on ilmoitettava juoksuradan pituus. Yli 220yard:n radoilla tehdyistä ennätyksistä ei tulla tekemään PE, EE tai ME ilmoitusta, mutta ne kirjataan erillisinä Suomenennätyksinä, edellyttäen että tulos on virallisella ratapituudella tehtyä ennätystä parempi.

8. Vauhdittomat hypyt Suomenennätykset kirjataan vain SM-kilpailuissa tehdyistä suorituksista.

9. Viestit Juoksijoiden nimet ja syntymäajat on ilmoitettava juoksuosuusjärjestyksessä. 4x100m:n ennätys edellyttää liitteeksi maalikamerakuvan.

10. Kävelyt Ilmoitukseen on liitettävä ylituomarin pöytäkirja, joka sisältää kävelytuomareiden nimet ja pätevyydet.

11. Maratonjuoksu Lajista pidetään epävirallista SE-listaa, mutta ilmoitukset voidaan tehdä tällä lomakkeella.

HUOM:

– Jokaisesta ennätyksestä on täytettävä erillinen kaavake.

– Ennätysilmoitus on toimitettava viipymättä kaavakkeen mukaiseen osoitteeseen.

– Jos on oletettavissa, että saavutettu ennätys on myös aikuisurheilun Euroopan ennätys, niin ennätysilmoitukseen tulee liittää myös kopio kilpailujen virallisesta tuloslistasta ennätystä koskevasta lajista.