6. osakilpailu: Ylöjärvi (Tampere) 6.7.

Talvinen ylitti haamurajan Ylöjärvellä

Kauden viimeinen Health Lab -painonheittocupin alkusarjan kilpailu heitettiin lauantaina 6. heinäkuuta Ylöjärvellä loistavissa olosuhteissa. Kisoista muodostuikin yhdet kauden kovatasoisimmista.

Hurjimmasta tuloksesta vastasi miesten sarjassa Esko Talvinen, kiskaisemalla ensimmäisen kerran uransa aikana yli 19 metrin. Tulos 19.01 tiesi myös ykköspaikkaa kokonaispisteissä ennen Iisalmen finaalia.

– Nyt heitto lähti teknisesti hyvin ja se näkyi heti tuloksessa, Talvinen myhäili ennätysheittonsa jälkeen.

Esko Talvinen kiskaisi Ylöjärvellä ensimmäisen kerran yli 19 metrin ja piti paikkansa Health Lab -kokonaiskisan johdossa.

Talvinen sai kisassa kovan vastuksen, sillä vasta toiseen Health Lab -osakilpailuun osallistunut Ole Sundqvist nousi hetkellisesti koko sarjan kärkeen heitettyään loistotuloksen 18.06.

– Ole viritti minut yrittämään parhaani, hienoa että pääsen Iisalmeen tämä johtajan paita yllä, Talvinen myhäili.

Talvinen ja Sundqvist heittävät kumpikin M70-sarjassa, joten taistelu kokonaiskilpailun voitosta on Iisalmessa todella mielenkiintoinen. Talvinen johtaa yhteispisteissä tällä hetkellä 51 pisteellä, Iisalmessa kahden alkukilpailun pisteiden lisäksi lopputuloksiin lasketaan Iisalmen tulos. Käytännössä miehillä on eroa noin puoli metriä.

Kokonaiskisassa voitosta taistelevat varmasti myös M80-sarjassa heittävät Aulis Savola ja Jouni Tenhu. Näin neljällä heittäjällä on mahdollisuus kuitata yhteiskilpailun pääpotti, 500 euroa.

Mirja Kokko heitti Ylöjärvellä kauden toiseksi pisimmän heittonsa.

Naisten kisassa Mirja Kokko heitti kauden toiseksi parhaan Health Lab -tuloksen 16.29. Kokon johto yhteispisteissä on niin suuri, että hänelle riittää finaalissa normaalisuoritus kokonaiskisan voittoon.

– Minulla on ollut koko kauden tekniikan kanssa ongelmia ja sen vuoksi tulokset heittelevät niin paljon, Kokko kertoi kisan jälkeen.

– Minulle sopii parhaiten liukas rinki, se ei käy polven päälle niin paljon, hän paljasti.

Kokon vanavedessä Rauha Ervalahti teki ringissä hurjaa jälkeä. Hän kiskaisi ennätyksensä 12,69 ja nousi viidenneltä sijalta kokonaispisteissä toiseksi. Ervalahti heittää naiset 75-sarjassa. Hän jäi Kirsti Virtasen SE-tuloksesta 13.71 siis vain reilun metrin. Ervalahden tulos on kuitenkin kaksi senttiä parempi kuin N70-sarjan SE, eli kyseessä oli huipputason heitto.

Rauha Ervalahti nousi upeasti viidenneltä sijalta toiseksi Health Labin kokonaispisteissä heitettyään ennätyksensä.

Naisten sarjan sijoista 2-6 käydään Iisalmessa viiden heittäjän välillä armoton taistelu, sillä heidän eronsa on vajaa sata pistettä.

Ylöjärven kisoissa paikalla ollut SAUL:n puheenjohtaja Tapio Lindroos kiitteli kisatapahtuman kovaa tasoa.

Kuvassa Seppo Räty ja SAUL:n puheenjohtaja Tapio Lindroos.

– Hienot kisat niin tuloksellisesti kuin tapahtumanakin. Todella moni yleisöstäkin kävi kokeilemassa painonheittoa, hienoa että saamme edistettyä näin myös aikuisliikunnan asiaa, Lindroos kiitteli.

– Tämä oli yksi kauden kovimmista kisoista ja enteilee hyvää finaalia Iisalmeen, kisojen promoottori Seppo Rätykin kehui.

Health Lab -painonheittocupin finaali heitetään Iisalmessa 21. syyskuuta.

Jari Porttila