3. osakilpailu: Tuuri 26.5.2019

Niemi-Pynttäri kiskaisi SE-luvut

Health Lab -painonheittocupissa Tuurissa pistettiin ennätykset uusiksi, kun Irma Niemi-Pynttäri heitti naisten 80-sarjassa uudet SE-lukemat 11.49. Kesäkuun Viro-maaotteluun valittu Soinin Sisun urheilija ylitti nyt ensimmäisen kerran 11 metrin haamurajan.

Aikaisempi SE oli Eila Mikolan nimissä. Hän heitti 10.98 Porissa vuonna 2014.

Naiskilpailijat, Niemi-Pynttäri oikealla.

– Käyn pari kertaa viikossa kuntosalilla. Siellä lihakset pysyvät vetreänä ja samalla näkee tuttuja. Aika menee siellä mukavasti, Niemi-Pynttäri kertoi.

Niemi-Pynttärin tulos on maailmantilaston kärkitulos. Viime vuoden lopun tilastossa hän olisi sijoittunut tuloksellaan toiseksi.

Niemi-Pynttäri paransi viikkoa aiemmin Seinäjoella syntynyttä ennätystään metrillä. Seuraava mahdollisuus ennätysmurskajaisiin on Kauhajoen Health Lab kisassa 8. kesäkuuta.

Naisten sarjassa on nähty tämän vuoden Health Lab -kisoissa jo kaksi SE:tä, sillä Mirja Kokko heitti Lahden avauskisassa N55-sarjan SE:n 16.97. Sarjan N80 ME on 12.68 Evaun B. Williamsin nimissä. Sama nainen pitää myös hallussaan N55-sarjan ME:tä 17.02. Nyt kumpikin ennätys on siis suomalaisheittäjien hyppysissä.

Savola ja Tenhu pistivät tilastot uusiksi

Tuurin Health Lab painonheittokisojen miesten sarjassakin pistettiin kotimaan tilastot uusiksi M80 sarjassa, kun Aulis Savola ja Jouni Tenhu intoutuivat ennätystehtailuun.

M80-sarjan kilpakumppanit Aulis ja Jouni

Savola kiskaisi kotimaan kärkituloksen 15.28 ja Tenhu ennätyksensä 15.19. Kaksikko esitti niin vahvoja otteita, että sarjan SE 16.94 on tänä kesänä mahdollisuuksien rajoissa. Ennätys on Seppo Salanton vuonna 2011 Lohjalla heittämä.

– Onneksi kisan aikana tuli pieni vesisade, se sai ringin parempaan kuntoon, kertoi kolme kertaa 15 metrin rajan ylittänyt Lappajärven Veikkojen Savola.

Lappajärven Veikkojen Aulis Savola

Tehnu matkasi Tuuriin heitettyään edellisenä päivänä Vantaan Hiekkaharjussa keihästä vain 40 sentin päähän ME-tuloksesta, siitä huolimatta rautapallo sai kyytiä.

– Ylitin nyt ensimmäisen kerran virallisessa kilpailussa 15 metrin rajan, pitää olla tyytyväinen, Tenhu tuumi.

LahtiSportin Jouni Tenhu kiskaisee

Kaksikko kohtaa todennäköisesti seuraavassa, Kauhajoen osakilpailussa kesäkuun 8. päivänä.

Makutestissä Olvin Health Lab -hyvinvointijuomat
Mieskilpailijat

Jari Porttila