2. osakilpailu: Seinäjoki 19.5.2019

Seinäjoella hurja taistelu Viro-Suomi-maaottelun paikoista

Health Lab -painonheittocupin Seinäjoen osakilpailussa nähtiin kaikkien aikojen kovatasoisimmat kilpailut lajin historiassa. Panoksena kisoissa olivat maaottelupaikat kesäkuun puolivälin Viro-Suomi-maaotteluun ja se näkyi.

Peräti kolme heittäjää kiskaisi yli 1000 pisteen rajan ylittävän tuloksen. Kisojen ylivoimainen tähti oli jälleen Mirja Kokko 1163 (16,06) pisteellä, mutta kovan haasteen hänelle antoivat Ole Sundqvist 1053 (17,98) ja Esko Talvinen 1041 (17,80) pisteellään.

IKF:n Ole Sundqvist keskittyneenä suoritukseensa

-Kun kyse oli maaottelupaikoista, niin se sai urheilijat jopa ylittämään itsensä, myhäili kisojen promoottori Seppo Räty kentän laidalla.

Kisojen paras urheilija Mirja Kokko myönsi, että kilpailu oli nyt erityislaatuinen, koska panoksena olivat Viro-Suomi-maaottelupaikat.

Cupia johtava LahtiSportin Mirja Kokko

-Hieno päästä mukaan maaotteluun, tokaisi lahtelainen kisan jälkeen.

Viro-Suomi-maaotteluun karsittiin miesten ja naisten sarjan viisi parasta urheilijaa. Health Lab -painonheittocupin lisäksi Viro-Suomi-maaottelun promoottorina toimiva Seppo Räty kehui, että Viroon on lähdössä kova joukkue. Joukkueen ikärakenne on myös hyvä, miehissä mukaan mahtui niin M35-sarjan edustaja kuin M80-sarjassa heittävä Aulis Savola.

Maaotteluun valitut urheilijat yllättyivät, kun he saivat kuulla, että matka on heille ilmainen.

-Kun tässä iässä valitaan maajoukkueeseen, niin tietenkin me maksamme urheilijan matkat ja ylläpidon Viroon, Viro-Suomi-maaottelun toinen promoottori Esa Paasonen, SERP Oy:stä painotti.

-Kun urheilija on paikkansa maajoukkueeseen heittänyt, me huolehdimme lopusta. Me jopa haemme urheilijat heidän kotipaikkakuntansa lähistöltä kisamatkalle, Paasonen painotti.

Aikuisurheilijoiden heittomaajoukkue onkin erityisasemassa, sillä mm. mäkimaajoukkueen edustajat ovat kautta aikojen joutuneet maksamaan omat matkansa kotipaikkakunnalta Helsingin lentoasemalle itse.

-Meillä ei sellainen vetele. On urheilijalle kunnia-asia edustaa Suomea ja silloin meidän tehtävänämme on huolehtia kuluista, Paasonen painotti.

Seinäjoen Health Lab -kilpailu keräsi 37 heittäjää ja kilpailut venyivät yli kolmituntisiksi. Kärkikolmikon takana suurimmasta yllätyksestä vastasi N80-sarjassa heittänyt Irma Niemi-Pynttäri. Soinilainen kiskaisi tuloksen 10,75, jolla irtosi päivän kuudenneksi kovimmat pisteet naisten sarjassa, 913.

Jari Porttila

19.5.2019, Seinäjoen tuloksiin, täältä.