Terveys- ja kuntoliikunta

Terveys- ja kuntoliikunta on keskeinen osa Suomen Aikuisurheiluliiton toimintaa. Terveyden näkökulmasta liikunta ei ole vaihtoehto, vaan välttämättömyys. Elimistömme normaalitoiminta vaatii fyysistä kuormittamista. Liikunnan terveydellinen merkitys on maailmanlaajuisesti laajalti tunnustettu ja ymmärretty. Sovellamme em. elintärkeää tietoa paikallisesti Suomessa!

SAUL:n koulutusvaliokunta järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa TerveysToritapahtumia SM-kilpailujen yhteyteen.

Terveystori on syntynyt tarpeesta tiedottaa terveysasioista sekä aktivoida aikuisväestöä huolehtimaan aktiivisesti terveydestään. Suomen Aikuisurheiluliitto omalla toiminnallaan haluaa edistää väestön mahdollisuuksia liikkua terveyttä edistävästi. Terveyttä edistävästi liikkuminen tarkoittaa iloa ja virkistymisen oloa. Tämä kompensoi suoraan fyysiseen ja henkiseen jaksamiseen. Muotoja on monia ja TerveysTori haluaa toimia näiden muotojen esiin tuojana ja tiedottajana.

Terveystori on vakiinnuttanut paikkansa Suomen Aikuisurheiluliiton SM-kilpailutapahtumissa.

Tapahtumissa eri kansanterveys- ja liikuntajärjestöt esittelevät toimintaansa sekä tekevät toimintaansa liittyviä terveysmittauksia, kuntotestejä, tuote-esittelyjä ja pitävät tietoiskuja. Myös yksityiset toimijat ovat olleet tekemässä mm. lihastasapainokartoituksia, urheiluhierontaa ja kinesioteippausta. Yksi suosituimmista on ollut kehonkoostumusmittaus (InBody). InBody on vakiinnuttanut paikkansa jokaisessa TerveysTorissa.

Lisäksi Suomen Aikuisurheiluliiton yhteistyökumppanit TAYS Sydänsairaala ja COXA Tekonivelsairaala ovat tuoneet omaa osaamistaan TerveysToreille kertomalla sydämen ja nivelten kunnosta huolehtimisesta.

Vuonna 2017 Terveystori-tapahtuma järjestetään SM-hallien yhteydessä Helsingissä lauantaina 11.2 ja SM-yleisurheilujen yhteydessä Lohjalla lauantaina 8.7 Tule tutustumaan tarjontaan ja ota mukaan myös sukulaiset! Nähdään TerveysTorilla!