SAUL jatkaa itsenäisenä liittona ja julkisti uuden toiminnanjohtajan (25.11.2017)

Suomen Aikuisurheiluliitto ry, SAUL, piti syyskokouksen 25.11.2017 Jyväskylässä hotelli Alban tiloissa. Syyskokous oli merkittävä virstanpylväs liiton historiassa. Jyväskylän Kenttäurheilijat ry oli tehnyt esityksen liiton toiminnan purkamisesta ja toimintojen yhdistäminen Suomen Urheiluliittoon. Päivä oli myös uuden toiminnanjohtajan esittäytyminen kokousväelle nykyisen toiminnanjohtajan siirtyessä eläkkeelle vuoden vaihteessa.

SAUL säilyy itsenäisenä aikuisurheiluliittona

Sääntömääräisen syyskokouksen merkittävin päätös oli säilyttää liiton itsenäisyys. JKU:n esitys kaatui äänestyksessä selvästi numeroin 94 - 17. Useimmissa puheenvuoroissa arvostelu kohdistui SUL:n toimintaan ja peräänkuulutettiin aikuisurheilun kunnioitusta ja selkeää itsemääräämisoikeutta. Kokousväkeä ihmetytti suuresti SUL:n esitys toimintojen supistamisesta eikä edes nykyisten toimintojen ylläpitämistä samalla kun aikuisurheilu on kovassa nosteessa ja harrastajia tulee koko ajan lisää seurojen toimintaan. Haluamme tehdä työtä yhdessä meidän urheilijoittemme eteen itsenäisenä liittona ja samaan aikaan rakentaa järkevää yhteistyötä SUL:n kanssa, kiteytti liiton puheenjohtajana jatkava Tapio Lindroos Tampereelta.

SAUL:n hallitukseen valittiin äänestyksen jälkeen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Vesa Lappalainen Helsingistä, Hannu Rautopuro Vihdistä ja Pekka Sivulla Seinäjoelta. Syyskokous hyväksyi myös SAUL:n toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018. Keskeisin asia SAUL:n tulevassa toiminnassa on aikuisliikuntaverkostojen alueellisen ja paikallisen toiminnan parantamisessa. Suuri askel tällä tiellä otetaan valmennustoiminnassa. Kokousväelle esiteltiin heittovalmennuksen suuntaviivoja Esa Paasosen ja Seppo Rädyn toimesta. Kestävyysjuoksusta kokousväellä esiteltiin Annemari ja Mika Kiekaran leirin keväälle 2018. Pariskunta itse ei päässyt kokoukseen Annemarin pienen loukkaantumisen vuoksi.

Oki Vuonoranta SAUL:n uusi toiminnanjohtaja

Päivän aikana julkistettiin SAUL:n uusi toiminnanjohtaja. Hän on Oki Vuonoranta Espoosta. Oki on 34-vuotias kolmen lapsen isä ja työskentelee vuoden loppuun Esbo If:n toiminnanjohtajana.

Koulutukseltaan Oki on liikunnanohjaaja AMK ja tehnyt liiketalouden perustutkinnon sekä hankkinut liikunnan johtamisen koulutusta Etelä-Suomen Liikunta ry:n koulutuksissa. Luonteeltaan Oki kertoo olevansa tavoitteellinen, määrätietoinen ja energinen. Harrastuksista Oki mainitsee liikunnan intohimoisen harrastamisen niin ulkona kuin sisällä. Kilpaurheilutaustaa Okilla on 10-ottelusta ja pikajuoksusta ja omistaa muutaman SM-mitalinkin. Esittelypuheenvuorossaan Oki vihjaisi tulevansa radalle ensi kesänä M35-sarjassa.
Vuoden parhaat SAUL:n urheilijat
Syyskokouspäivä päättyi iltajuhlaan, missä SAUL palkitsi vuoden parhaat urheilijat. SAUL:n palkitsemien Vuoden urheilijoiden valinnassa suurin paino asetettiin kesän EM-kilpailuissa tehdyille tuloksille. Myös kotimaassa tehdyt ennätystulokset saivat painoarvoa.

Vuoden 2017 parhaimpina urheilijoina palkittiin seuraavat:

vuoden naisurheilija Seija Sario, N75
vuoden miesurheilija Pertti Ahomäki, M70
pikajuoksija Katrin Mertanen, N50
kestävyysjuoksija Inkeri Janhunen, N75
kävelijä Maija-Liisa Mertanen, N55
hyppääjä Pertti Ahomäki, M70
heittäjä Esa Kiuru, M70
ottelija Seija Sario, N75
hiihtäjä Stefan Storvall, M55
luistelija Mika Siren, M45
vuoden yllättäjät Elina Myllymäki, N35 ja Petteri Laitinen, M40
vuoden tiedottaja Aarto Nevala
SAUL – Soihtu Leo Saarinen
SAUL-malja Kunto-Pirkat ry
Naisten malja Jyväskylän Kenttäurheilijat ry