AIKUISURHEILU ANSAITSEE ENEMMÄN HUOMIOTA, SEPPO RÄTY SAUL:N VASTUUVALMENTAJAKSI (05.09.2017)

Suomen Aikuisurheiluliitto, SAUL, ja sen urheilijat ovat jo vuosia kiinnittäneet huomiota siihen, miten tiedotusvälineet suurelta osin jättävät uutisoinnissa aikuisliikunnan ilman huomiota. Viimeisin esimerkki on tästä Tanskan Århusissa 27.7. – 6.8. järjestetyt yleisurheilun EM-kilpailut.

Kilpailuihin osallistui yli 3800 urheilijaa 39 Euroopan maasta. Suomen joukkue 169 urheilijalla oli kisojen kahdeksanneksi suurin. Kisojen päätyttyä joukkueenjohtaja Vesa Lappalainen totesi:

- Suomi on Euroopan mahtimaa aikuisurheilussa. Sen todisti 20. EM-kilpailut. Joukkueemme urheilijat saavuttivat peräti 118 mitalia, joista kultaa 36, hopeaa 40 ja pronssia 42! Näin ei ole käynyt aikaisemmin. Ja mikä on mahtavinta, Suomi on Euroopan kolmanneksi paras! Nyt pitää ymmärtää aikuisurheilun merkitys ja antaa sille kuuluva arvostus. Joukkueen menestys on myös paras osoitus kansanterveystyölle, jota niin liittomme kuin eritoten urheilijamme tekevät omalla esimerkillään. Toivoisi, että menetyksemme näkyisi niin taloudellisesti kuin tiedotusvälineissä. Aikuisurheilu on nostettava samalla tasolle kuin huippu- ja paraurheilu.

SAUL ja SERP OY solmivat yhteistyösopimuksen

SAUL ja SERP Oy allekirjoittivat tänään yhteistyösopimuksen, jonka pohja on taata tulevaisuudessakin edellä mainittu kansainvälinen menestys aikuisurheilussa. SAUL aloitti jo 2005 valmennusleiritoiminnan, jota ovat vetäneet Vesa Lappalainen, Into Turvanen, Raimo Taponen ja Ari-Pekka Hallaranta.

Liiton hallitus totesi sopimuksen hyväksyessään, että solmittu yhteistyösopimus on erittäin hyvä jatkumo liiton systemaattiselle valmennustyölle ja haluamme antaa niin urheilijoillemme kuin lajia harrastavillekin hyvät mahdollisuudet koko elämänkaaren mittaiseen liikuntaan.

Nyt solmitun sopimuksen tavoitteena on lisätä heittolajeista kiinnostuneiden henkilöiden määrää ja saattaa heidät aktiivisiksi harrastajiksi, joista aktiivisen kilpailutoiminnan kautta syntyy uusia menestyjiä kansainvälisiin kilpailuihin. Vaikka sopimus on suunnattu nyt heittolajeihin, SAUL:n tavoitteena on tulevaisuudessa resurssien mukaan tehdä vastaavat sopimuksen juoksu- ja hyppylajien osalta.

Seppo Räty vetää lajivalmennusta

Seppo Räty on seurannut aikuisurheilua tähän asti sivusta, mutta haluaa nyt tulla voimakkaammin mukaan ja antaa niin tieto-taitonsa kuin valmentajaverkostonsa liiton käyttöön. Seppo Räty toteaa:

- Olen tyytyväinen nyt solmitusta sopimuksestamme ja lähden innolla rakentamaan valmennuspalveluja niin aikuisväestölle kuntoliikunnan kuin kilpaurheilun merkeissä.
- Haluan tehdä yhdessä SAUL:n jäsenseurojen kanssa koordinoidun kilpailukalenterimallin joka mahdollistaa valmennuksen ohjelmoinnin kunakin vuonna olevaan päätavoitteeseen parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena on toteuttaa myös uusi helposti lähestyttävä ja palkitseva heittoranking kilpailusarja 30+ vuotiaille.
- Ensi vuoden yksi haaste on toteuttaa aikuisten oma heittokarnevaali. Tämän osalta olen jo rekisteröinyt seuraavat domainit: aikuistenheittokarnevaalit.fi, aikuistenkeihaskarnevaalit.fi, aikuistenmoukarikarnevalait.fi, aikuistenkiekkokarnevaalit.fi ja aikuistenkuulakarnevaalit.fi, joihin kehitämme omat lajitapahtumat kohderyhmän vaatimusten edellyttämällä tavalla 2018 vuoden aikana. Lajikarnevaalit käynnistämme keihään lajiryhmässä kesäkuussa 2018 Savonlinnassa.

Allekirjoitettu sopimus on voimassa toistaiseksi. Tarkka toimintasuunnitelma ja leirien ajankohdat seuraavalle vuodelle vahvistetaan aina kuluvan vuoden syksyllä.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Vesa Lappalainen, 040 8204730