YLEISURHEILUA WANHAAN MALLIIN VESIVEHMAALLA (17.05.2017)

YLEISURHEILUA WANHAAN MALLIIN VESIVEHMAALLA
Vesivehmaan urheilukentällä Asikkalassa urheillaan 1920-luvun tunnelmissa Vanhan ajan yleisurheilukilpailuissa lauantaina 10.6. klo 10 alkaen. Tämän koko perheen liikunnallisen tapahtuman tarkoituksena on tarjota ainutlaatuinen elämys yleisurheilun harrastajille ja muille yleisurheilun ja historian ystäville. Tapahtuman suojelijana toimii vääksyläinen seiväshyppylegenda Pentti Nikula ja se on hyväksytty osaksi Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.
Vaikka kyseessä on kilpailu, tärkeintä on tapahtuman elämyksellisyys ja hauskuus, kun kilpailijat pääsevät kokeilemaan valitsemiaan lajeja vuoden 1920 säännöillä ja historiallisissa puitteissa ja toimitsijat saapastelevat tärkeinä vanhan ajan vetimissään. Kilpailuun ovat tervetulleita mukaan kaikki kokeilunhaluiset yleisurheilusta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset ilman tulospaineita. Luvassa on mm. juoksua hiilimurskalla, heittoa molemmin käsin ja korkeushyppyä purukasaan. Pikajuoksijat saavat kaivaa itse lähtökuoppansa.
Kilpailusarjat ja -lajit:
T/P9 100 m, kuula
T/P11 100 m, kuula
T/P13 100 m, pituus
T/P 15 100 m, pituus
N/M 17 100 m, kuula, keihäs
N/M 19 100 m, kuula, keihäs, korkeus
N/M 100m, 400m, pituus, kuula, korkeus ja keihäs
N/M 35 eteenpäin aikuisurheilijat viiden vuoden välein kaikki lajit aina N/M 95 asti.
Tapahtumassa tavoitellaan 1900-luvun alun urheilukilpailujen tapaan kansanjuhlan tunnelmaa, joten tapahtumapaikalla on luvassa myös monenlaista oheisohjelmaa, kaikki historiallisessa hengessä. Kilpailun ohessa voi mm. tutustua näyttelyyn yleisurheilun menneistä vuosikymmenistä, osallistua joukkueella köydenvetoon ja nähdä veteraanivoimisteluryhmä Ahkeran ukkojen esiintyvän. Perheen pienimmille on tarjolla puuhaa touhurasteilla entisajan pihaleikkien tapaan. Vesivehmaan Martat tarjoavat kahviossa monenlaista purtavaa.
Lisätietoja: www.asikkalanraikas.fi > Vanhan ajan yleisurheilukilpailut.
Ilmoittautumiset: toimisto@asikkalanraikas.fi tai 040 7522522/Sanna
Kilpailuun osallistuminen: lapset 5 e, aikuiset 10 e. Hinta sisältää kaikki ikäsarjan kilpailuohjelmaan kuuluvat lajit. Yleisöllä on tapahtuma-alueelle vapaa pääsy.
Tapahtuman järjestävät Asikkalan Raikas, Vesivehmaan Vire ja Kalkkisten Kataja.
Tervetuloa kilpailemaan ja nauttimaan vanhan ajan kisatunnelmasta!

Urheiluterveisin,

Sanna Nieminen
Seurakehittäjä
Asikkalan Raikas ry