Kahdeksan mitalin päivä (23.03.2017)

Neljäs kilpailupäivä toi Suomelle peräti neljä kultaa sekä hopeaa ja pronssia molempia kaksi. Suomen mitalisaalin on tällä hetkellä jo 25 (11-5-9). Mitalitilastossa nousimme taas yhden pykälän yhdenneksitoista. Meidän mielestämme toki sija on tällä hetkellä jaettu yhdeksäs yhdessä Uuden Seelannin ja Tsekkien kanssa samalla kultamitalimäärällä. Vielä on kaksi päivä ja katsomme lauantaina, mille sijalle ylsimme.

Päivän neljäs kultamitalin saaja Raimo Koskela, M60, oli ratakierroksen jälkeen ehkä kisojen parhaan tuuletuksen tekijä juostuaan siinä vaiheessa hopealle. Palkintojakoon mennessä Raimo ilme muuttui vielä astetta aurinkoisemmaksi. Ratarikon takia Raimo saikin kultaa ajalla 26.77. Vuosien uurastus palkittiin nyt ja se palkinto meni varmasti oikealle henkilölle. Onnittelut vielä kerran mahtavasta juoksusta ja erikseen ensimmäisestä maailmanmestaruudesta!

Yhtä onnellisen yllättynyt kultamitalisti oli Toini Nousiainen, N60. Kaksi viikkoa sitten PM-hallitulos parani yli 20 senttiä ollen nyt 7.86 ja tällä tulokselle myös Toinille uran ensimmäinen maailmanmestaruus. Kun kaikki menee nappiin, menköön, totesi onnellinen Toini vaikka hieman vasenta silmäänsä valittikin kisan jälkeen.

Kaksi muuta kultaa tulivat meidän moninkertaisille mitalisteille. Esko Parviainen, M75, otti toisen kultamitalin moukarissa tuloksella 44.10. Leo Saarinen, M85, otti tänäänkin kultaa, nyt moukarissa, tuloksella 25.07. Kultamitali oli Leolle jo kolmas näissä kisoissa.

Hopeaa toivat Siv Karlström, N60, kiekossa 25.34 kantaneella heitolla ja Vesa Mäki, M70, korkeudessa tuloksella 1.35.
Pronssille ylsivät Marja Metsänkylä, N65, 200 metrillä ajalla 34.46 ja Antti Miihkinen, M35, kuulassa tuloksella 12,59. Antin mitalin jälkeen on hyvä mainita, että meidän juniorimme Antin ja seniorimme Leon välinen ikäero on 52 vuotta! Miten upea asia, kun samassa kilpailussa voi olla mukana näin eri-ikäisiä urheilijoita. Voi kumpa tätäkin arvostettaisiin enemmän myös teoissa eikä pelkästään juhlapuheissa!

Suomen joukkue piti tänään oman pienen tapaamisen ja lähetti sieltä teille kaikille oikein keväisen aurinkoiset terveiset.