Halli-EE painonheitossa (22.03.2017)

Iisalmen oma poika Esko Palviainen, M75, osoitti jälleen vahvaa kuntoaan. Esko sinkautti 7,258 kg:n painoa peräti 18.00m. Eskon ylivoimaisuutta kuvaa myös se, että hänen toiseksi paras heitto oli yli puolimetriä parempi kuin toiseksi tulleen Japanin Yamada Hiroshin.

Tämä päivä oli kolmen kultamitalin päivä, kuten maanantai. Eero Väyrynen, M70, kävi tiukan kilpailun Australian George Schillingerin kanssa. Lopulta miehet päätyivät sopuratkaisuun ja molemmille ojennettiin kultamitalit tuloksella 290. Eero olisi halunnut korottaa riman vielä 301, jotta olisi päässyt yrittämään SE-tulosta. Järjestäjät eivät tähän suostuneet. Tulihan kuitenkin Eerolla ensimmäinen MM-kultamitali hallikilpailuista.

Leo Saarinen, M85, osoitti tänään varmuutta painonheitossa, vaikka lipsahti siinä paino yli sektorin. Tulos 11.07 kertoo tason, kun hopea irtosi 9.90 tuloksella. Mahtavaa työtä tekee Leo.

Himmeimmistä mitaleista saimme sentään kaksi pronssia. Tomi Rantanen, M40, ei tyytynyt yhteen pronssiin vaan tänään hän sinkautti moukaria upeasti 41.25 ja toinen pronssi ripustettiin Tomin kaulaan. Reijo Murto, M70, taivutti seivästä 230, jolla tuli pronssia.

Mitalitilastossa tapahtui tänään merkittävä muutos. Suomi on jälleen Pohjolan ykkönen. Ohitimme Norja ja toivottavasti pysyvästi. Kokonaistilanteessa olemme sijalla 17, kun meillä on 7 kultaa, kaksi hopeaa ja 7 pronssia. Kisat ovat nyt puolivälissä, joten kirittävää vielä on, jos aiomme päästä kymmenen parhaan maan joukkoon. Se on täysin mahdollista, mutta onnistumisia se vaatii.

Yksi seikka on näissä kisoissa jo tässä vaiheessa hieman harmittanut joka liittyy kahteen asiaa. Nimittäin etelä-korealaiset eivät jostakin syystä ole tulleet kaikki osallistumaan. Heidän kohdalla poisjäänti on yli 50%. Ja kun WMA oli päättänyt olla noudattamatta vanhaa hyvää tapaa varmistusten suhteen. Täällä ei ole tarvinnut varmistaa, vaan on saanut mennä suoraan call roomiin. Siitäkös se sekasotku alkaa, kun listojen mukaan pitäisi olla 50 urheilijaa ja paikalla on 20. Ei hyvänen aika tällainen järjestelmä voi toimia. Nyt osoitan sormeni kohti WMA:n hallitusta. Siellä nämä päätökset tehdään. Toivottavasti ensi vuonna Malagassa on palattu entiseen.

Näin tällä kertaa hieman palautetta!