Toinen päivä – kolme mitalia (21.03.2017)

Toinen kilpailupäivä ei ollut aivan yhtä menestyksekäs ensimmäiseen verrattuna. Ilman mitaleja emme jääneet. Kahden päivän jälkeen Suomella on mitaleita yhteensä 12 ( 4-3-5). Näyttää siltä, että näissä kisoissa myös pronssimitalit kiinnostavat. Useasti niiden määrä on ollut pienin. Jäljellä on neljä kilpailupäivää, jotka kaiken muuttaa voivat.

Tämän päivän mitalisteista varmasti onnellisin oli Toini Nousiainen, N60, pituushypyn jälkeen. Toini ei meinannut olleenkaan uskoa, että omalla ennätystuloksella 3.72 tulee pronssimitali kaulaan. ’’Tämän on minun ensimmäinen arvokisamitali ulkomailta. Olen niin onnellinen, että ei meinaa nahoissa pysyä’’ kertoi Toini ja kiitteli miestään Perttiä katsomosta annetuista kommenteista.

Lähes yhtä iloinen oli myös Varpu Holmberg, N75, keihäänheiton jälkeen. Tuloksella 16.93 tuli pronssimitali kaulaan. Varpu onnistui tänään ’’karistamaan’’ arkuudentunteen jaloistaan ja sai kuin saikin keihään kaaret kohdalleen.

Oli iloinen myös tämän päivän kultamitalistimme. Hänellä näitä mitaleita on kertynyt vuosien varrella jo muutama. Leo Saarinen, M85, otti ylivoimaisen kuulamestaruuden tuloksella 10.26. Toiseksi tullut hävisi 1,5 metriä, joka kertoo Leksan ylivoimaisuudesta hänen paraatilajissaan.

Mahtavasti onnea tämän päivän mitalisteille! Tarjolla oli useampikin. Taso on kova, vaikka hämmennystä herättää korealaisten luvattoman suuri poisjäänti itse kilpailuista. Heitä on ilmoittautunut yli 2300, mutta poisjääntiprosentti heidän kohdallaan on varmasti yli 50. Tämä aiheuttaa turhaa työtä toimitsijoille ja ihmetystä urheilijoiden keskuudessa. Yksi selitys tälle saattaa olla se, että korealaiset eivät ole tottuneet näin täsmälliseen ja tiettyjä sääntöjä noudattavaa toimintaa toteuttamaan. Kysymys on myös maan tavoista, jotka eivät meille ole niin tuttuja.

Tärkeintä on kuitenkin onnistumisen elämys. Sitä nämäkin MM-hallit tarjoavat meille jokaiselle.